Najnovšie recenzie zo sekcie Ventilátory do PC
- tichý
- dobre vyzerá
- kábliky na zapojenie sú dostatočne dlhé
- podporuje takzvaný daisy - chain, je možné spojiť viac ventilátorov do jednej RGB koncovky a koncovky na napájanie na dosku
- montuje sa klasicky po starom cez závrtné skrutky
Asi najlepší ventilátor za danú cenu s pekným RGB
- vyzerá dobre, je lacný a pri rovnakých otáčkach ako Noctua je aj tichší. Nedajte sa oklamať parametrami, dB, doležité je aký má charakter zvuku.
Bol to posledný kus, akože iba rozpálený,ale v skutočnosti vadný kus asi po reklamácii, ktorý dali späť do predaja!!!!
Nefunkčné RGB osvetlenie!! Už sa mi to stalo, že ponúkajú vadný tovar,tváriac sa, že je všetko v poriadku,iba rozpálený na predvádzanie!!
- velmi tichy
- prietok vzduchu sa mi zda slaby
Velmi tichy, prietok vzduchu sa mi zda slaby
- Tiche kvalitne loziska.
Tichý, toto je náhrada za box vetrák a som spokojný.
- Extrémne tichý chod: Vďaka aerodynamickému dizajnu je takmer nepočuteľný aj pri vyšších otáčkach.
- Prémiové ložisko SSO2: Zabezpečuje dlhodobú stabilitu, tichosť a životnosť, ktorá prekonáva bežné klzné ložiská.
- Bohaté príslušenstvo: V balení nájdete Low-Noise adaptér (L.N.A.), predlžovací kábel, Y-kábel a hlavne OmniJoin sadu na pripojenie k neštandardným konektorom.
- 6-ročná záruka: Výrobca si je kvalitou taký istý, že poskytuje jednu z najdlhších záruk na trhu.
- PWM regulácia: Umožňuje automatické riadenie otáčok základnou doskou (4-pin), čo je pri tejto veľkosti zriedkavé.
- Flow Acceleration Channels: Špeciálne drážky na lopatkách zrýchľujú prúdenie vzduchu na koncoch lopatiek a znižujú turbulencie (hluk).
- Antivibračné podložky: Rohy sú vybavené mäkkým silikónom, ktorý zabraňuje prenosu vibrácií na skrinku zariadenia.
- Vysoká životnosť (MTBF): Udávaná stredná doba medzi poruchami je viac ako 150 000 hodín.
- Nízka spotreba energie: Minimálny odber prúdu, čo je výhodné pre citlivú elektroniku.
- Kvalita plastov: Rámček je pevný, presný a nevytvára rezonancie ako lacné čínske alternatívy.
- Vysoká cena: Je výrazne drahší ako bežné 40 mm ventilátory (často stojí 3-4x viac).
- Kontroverzná farba: Typická béžovo-hnedá kombinácia sa do moderných čiernych alebo RGB zostáv esteticky nehodí.
- Nižší statický tlak: Kvôli hrúbke iba 10 mm nedokáže pretlačiť vzduch cez husté rebrovanie tak dobre ako 20 mm verzie.
- Limitovaný prietok vzduchu: Fyzika nepustí – malý priemer znamená, že "neufúka" horúce komponenty tak efektívne ako väčšie ventilátory.V
- Krátky kábel pri motore: Základný kábel od ventilátora je krátky (cca 20 cm), takmer vždy musíte použiť priloženú predlžovačku.
- Riziko zámeny napätia: Ľahko si ho zákazník pomýli s 5V verziou (častá chyba pri 3D tlačiarňach), čo môže ventilátor zničiť alebo nebude fungovať.
- Mäkké skrutky v balení: Niektorí užívatelia hlásia, že hlavičky priložených skrutiek sa ľahko "strhnú".
- Absencia čiernej verzie (Chromax): V čase písania tohto zoznamu je tento konkrétny 40x10 PWM model ťažšie zohnateľný v čiernej verzii než väčšie modely.
- Nekompatibilita OmniJoin s úplne všetkým: Hoci je adaptér skvelý, na niektoré miniatúrne proprietárne konektory v serveroch stále nemusí pasovať bez spájkovania.
Noctua NF-A4x10 PWM prináša technológie z veľkých prémiových ventilátorov do miniatúrneho formátu. Najväčším benefitom je kombinácia absolútneho ticha a spoľahlivosti vďaka ložisku SSO2. Užívatelia najviac oceňujú, že balenie obsahuje všetko potrebné na inštaláciu (vrátane adaptérov na zníženie hluku a spojky káblov), takže ventilátor jednoducho vymeníte za starý a hlučný kus v sieťovom disku, switchi alebo 3D tlačiarni a máte pokoj na roky dopredu. Ja osobne ich rád používam hlavne na 3D tlačiarňach.
- kvalitný
- tichý
- dlhé kábliky na pripojenie na dosku
- kábliky majú vývod z dvoch strán ventilátora, nie sú pri sebe
- Tiché a pekné
Noctua NF-A4x20-FLX
Pridané: 25. novembra 2025
(naposledy upravené 25. novembra 2025)
Zakúpený v Alza.sk
- Splnil to čo som potreboval sú o dosť tichšie ako povodne.
- Odporúčam
- O.K
- Rýchlo a spolahlivo
- žiadná
O.K
Notbook mi vypínal prídavnú obrazovku. Chladenie išlo naplno.
Kúpil som túto chladiacu podložku a odvtedy mám už pokoj. Ventilátor v PC sa už ani nezapína.
Pekný dizajn a 6 stupňov rýchlosti ventilátorov.
Odporúčam.
Tichy splahlivy ventilator
Noctua NF-A14 PWM
Pridané: 12. novembra 2025
(naposledy upravené 12. novembra 2025)
Zakúpený v Alza.sk
- Tichý
- vysoký prietok vzduchu
- vysoký tlak
- rozumný rozsah otáčok
- okrem maximálnych otáčok (1800-2000) nízka hlučnosť, v maxime je ho síce jasne počuť, ale čo sa týka chladenia, je bez chyby.
- spoľahlivé, zodolnené prevedenie klasiky Noctua NF-F12.
Dlho som váhal, aký vetrák použiť do chladiča na procesor, vyberal som medzi SilentWingsPro4, Noctua a Phanteks T30. Noctua zväčša beží na nízkych otáčkach (do 700), pri benchmarkoch samozrejme ide naplno, ale aj naplno chladí.
Dobrý vetrák.
- Tiché
- V skrini robia poriadny prievan
- Kvalita spracovania
- Fractal Web RGB software na nezaplatenie
- Daisy chain
- Sú drahé ale stoja za to.
- Mdlé, menej výrazné RGB podsvietenie
Mal som Atctic P14 Pro ARGB. Každý jeden kus coilwhinoval. Jeden hnus tie ventilátory. Coilwhine bol tal silný, že som si myslel, že mi začala coilwhinovať grafická karta.
Šli na reklamáciu myslím, že viem aká príde odpoveď... Nepochopím recenzie kde tvrdili aké sú tiché a to isté užívatelia. Asi hluchota... Lebo mňa ten coilwhine dvíhal zo stoličky....A všade všetci svorne tvrdili aké sú tiché len pár používateľov vrátane mňa na to upozorňujeme...Takže som si priplatil za tieto Fractali. Sú raz tak drahé ale opodstatnene...
Síce chladiaci výkon je len o niečo lepší ako u tých Arctic P14 Pro ARGB ale za to všetko ostatné je úplne inde. Krásny naozaj tichý zvukový profil .. Relatívne dobrý zvukový profil aj na max otáčkach čo som bol prekvapený... Chladiaci výkon je famózny, robia brutálny prievan... RGB nastavujete cez software na webe to je tá najlepšia vec na svete.. Viete si stiahnúť aj Offline app do PC ale načo ? Jediné čo by som im vytkol by bolo,že by mohli mať intenzívnejšie a sýtejšie RGB podsvietenie. Na týchto Momentum mi príde mdlé aj na maximálnom nastavení...
Čo sa ceny týka tak ja som kupoval na Tekra.sk. Kúpil 3-pack za 69eur a ktomu jeden kus za 29eur dokopy aj s cenou dopravy za 4ks 101 eur v priemere 25eur a to je super cena vzhľadom na to aké sú to funkčne aj esteticky skvelé fany. U zeleného mužíčka by som ich mal kus za 35eur.
Odporúčam každému kto chce špičkový chladiaci výkon, tichý chod PC a zároveň má vysoké požiadavky na estetické prevedenie...
Robí to čo má robiť. Som spokojna
Zobrazujem 81 - 100 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...3 4 [ 5 ] 6 7...25 Ďalšie »